Kroupový Kuba
| Počet porcí | 2 |
| Doba přípravy | 70 minut |
Ingredience
| Ječné kroupy | 150 g |
| Olej | 15 g |
| Cibule | 60 g |
| Česnek | 3 stroužky |
| Žampiony | 150 g |
| Máslo | 15 g |
| Sůl | |
| Pepř | |
| Kmín | |
| Majoránka | |
| Kyselé okurky | |
Postup přípravy
Kroupy opláchneme, vložíme do hrnce se studenou vodou (dvojnásobné množství vody než krup), osolíme a vaříme pod poklicí 20 – 30 minut. Po uvaření necháme 5 minut dojít, poté scedíme, propláchneme. Zapékací mísu vymažeme máslem, do mísy dáme vařené kroupy, lžíci oleje a promícháme. Mezitím připravíme cibuli na oleji, přidáme houby a restujeme na kmíně a másle. Houby i cibuli přidáme ke kroupám, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a rozetřený česnek, dobře promícháme. Vložíme do trouby a zapékáme 30 minut při 180°C. Podáváme s kyselou okurkou.
Komentáře k receptu